САП скерує до суду справу проти судді Ільєвої, яку підозрюють у зловживанні, наприкінці серпня

Спеціалізована антикорупційна прокуратура планує скерувати до суду обвинувальний акт проти удді Печерського районного суду Києва Тетяни Ільєвої після 21 серпня. Її підозрюють  у зловживанні службовим становищем під час зняття арешту з майна.

До такої дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 3 серпня сторону захисту обмежено в ознайомленні з розслідуванням, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Встановити стороні захисту, строк до 21.08.2023 року включно для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні, після спливу якого сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до них», – ідеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд визначив заставу для Ільєвої у 805 200 грн.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем судді Печерського районного суду Києва Тетяні Ільєвій. За версією слідства, вона незаконно зняла арешт з грошових коштів колишнього віце-президента державної компанії «Хліб України» Андрія Миханіва, якого обвинувачують у допомозі колишньому прем’єр-міністру Павлу Лазаренку легалізувати кошти злочинного походження.

Суддя Тетяна Ільєва скасувала арешт як слідча суддя, хоча справа вже слухається по суті і клопотання про зняття арешту мала розглядати колегія суддів. Після скасування арешту, в той самий день з банківського рахунку екс-посадовця  було знято 110 тисяч 700 євро та майже 9 з половиною тисяч доларів.