Кримчанина відправили до СІЗО за нібито “повторну дискредитацію армії РФ”

Жителя Сімферопольського району Данила Серьогіна заарештували у кримінальній справі про «повторну дискредитацію російської армії» (ч. 1 ст. 280.3 КК РФ).

Про це повідомляє центр «Сова».

Кримінальну справу порушили через публікації у фейсбуці під псевдонімом Afigo Baltasar. Про які конкретно пости йдеться, поки що невідомо. Чоловік на своїй сторінці регулярно висловлювався на підтримку України та критикував війну.

18 квітня 2023 року «Сімферопольський районний суд» Криму вже штрафував Серьогіна на 40 тисяч рублів. Протокол щодо кримчанина склали через те, що він, перебуваючи в громадському місці, нібито публічно критикував війну і «вигукував фрази про те, що війська НАТО незабаром зайдуть до Криму». Крім цього, Серьогіна також притягали до відповідальності за ч. 3 ст. 20.1 КоАП (поширення відомостей, що виражають неповагу до держави) та ч. 1 ст. 20.3 КоАП (публічне демонстрування символіки екстремістської організації).

Нагадаємо, в Криму колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова обвинуватили у “повторній дискредитації армії РФ” через допис у соцмережі “ВКонтакте”. “Суд” оштрафував його на 100 тисяч рублів та заборонив писати у соцмережі впродовж двох наступних років.