“Начальнику штабу” Нацгвадії РФ в Криму повідомлено про підозру у державній зраді

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру у державній зраді окупаційному “начальнику штабу” Нацгвадії РФ в Криму. У 2014 році після окупаці півострова Росією він зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на службу до ворога.

Про це повідомила пресслужба прокуратури АРК.

За даними Бюро судової інформації, підозрюваний – Харєв В’ячеслав Олегович.

У 2014 році підозрюваний почав працювати у незаконно створеному «Головному управлінні федеральної служби військ Нацгвардії РФ по Республіці Крим та м. Севастополю». Пізніше він отримав посаду «начальника штабу-заступника начальника управління Нацгвардії РФ по РК та м. Севастополю».

“Також від імені держави-окупанта йому було присвоєно військове звання генерал-лейтенант. Своїми діями та рішеннями підозрюваний сприяв становленню та зміцненню окупаційних органів правопорядку на півострові, а також надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України”, – повідомили в прокуратурі.

Його дії кваліфіковано за фактом вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у квітні 2023 року в Україні суд оголосив вирок окупаційному «військовому комісару Феодосії та Кіровського району Республіки Крим» Олександру Кабашному, який служив у Повітряних силах ЗС України та після окупації Криму зрадив присязі та перейшов на службу до Росії. Його за порушення законів та звичаїв війни через організацію і проведення призову кримчан до ЗС РФ засуджено до 8 років позбавлення волі.