Путін призначив понад 200 “суддів” на окупованих територіях України

Незаконний "Запорізький обласний суд"

Президент РФ Володимир Путін призначив незаконних 222 “суддів” на тимчасово окупованих територіях України. 

Відповідний указ Путіна №607 опублікований на сайті президента РФ.

Посади “судді” отримали на 6 років у незаконно створених російськими окупантами судових органах на тимчасово захоплених територіях Донеччини, Луганщини та Запорізької області.

Серед них – колишній військовослужбовець внутрішніх військ МВС України Олексій Пушной. Його Путін призначив “суддею Новотроїцького міжрайонного суду”.

“Таким чином окупанти продовжують формувати силовий апарат на ТОТ для проведення репресій проти місцевих жителів”, – повідомив Центр національного спротиву.

Нагадаємо:

  • У грудні 2015 року Вища рада юстиції Украни зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.
  • 19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді відносно 319 кримських суддів-зрадників.
  • 11 травня 2017 року Вища рада правосуддя України на своєму засіданні звільнила 91 суддю з Автономної Республіки Крим і Севастополя, які після окупації Криму перейшли на службу до Росії.