Прокуратура передала до суду справу судді Тандира, який насмерть збив нацгвардійця у Києві

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Олексія Тандира,  який 25 травня  на смерть збив на блокпості в Києві військовослужбовця Національної гвардії України, перебував  у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Обвинувальний акт надійшов до Святошинського райсуду Києва. Справу розподілили на суддю Івана Бандуру.

Як повідомляють у ДБР, за час розслідування проведено 18 експертиз, серед яких судово-медичні, хімічні, технічні та інші.

«Оскільки суддя володіє спеціальними професійними знаннями, методиками та багатою судовою практикою розгляду правопорушень у сфері  безпеки дорожнього руху, під час відібрання біологічних зразків він спробував спотворити їх вміст з метою приховування стану алкогольного сп’яніння. Незважаючи на це, висновками судових експертиз підтверджено вміст алкоголю у наданих зразках. Стан сп’яніння підтверджено також висновками інших експертиз», – йдеться у повідомленні.

За результатами автотехнічної, трасологічної та технічної експертиз також доведено порушення Правил дорожнього руху, недотримання заборон дорожніх знаків та значне перевищення швидкості на момент зіткнення.

За порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК) йому загрожує від 5 до 10 років увʼязнення.

Нагадаємо, в ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту на Берестейському проспекті у Києві.