В Криму “суд” збільшив термін ув’язнення для незаконно засудженого кримчанина за нібито “участь у батальйоні ім.Челебіджихана”

Так званий “Верховний суд Криму” посилив покарання 61-річному кримчанину за нібито участь у кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджіхана». 

Як повідомляє російське пропагандистське РІА Новости, вироком “суду” 61-річного кримчанина визнали винним і засудили до двох років позбавлення волі у виправній колонії загального режиму з обмеженням волі строком на рік. Однак апеляційний розгляд посилив покарання.

«Верховний суд Криму, вивчивши матеріали справи, вислухав доводи апеляційних жалоб та думок прокурора, визначив зміну вироку Кіровського районного суду Республіки Крим. Призначене трибуналом першої інстанції покарання було посилено до 5 років позбавлення волі, з відбуванням першого року вироку у в’язниці та терміну, що залишився, у виправній колонії загального режиму», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, майже 40 громадян України є фігурантами кримінальних справ про нібито участь в батальйоні ім.Номана Челебіджихана, які фальсифікують російські силовики. З них більше 30 осіб вже отримали реальні строки позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter