Росіяни незаконно “засудили” до 20 років трьох бійців “Азову”

Незаконний “Верховний суд ДНР” оголосив фейковий “вирок” тром полоненим бійцям батальйону “Азов”. Андрія Клементовича, Івана Мельниковича та Артура Сивицького окупанти “засудили” до 20 років у виправній колонії суворого режиму.

Про це повідомляє слідчий комітет РФ.

У выдомствы стверджують, що у березні 2022 року під час передислокації азовці помітили легковий автомобіль, де перебували двоє чоловіків, які нібито не брали участь у бойових діях.

“Вважаючи, що виявлені цивільні особи підтримують спеціальну військову операцію та дотримуються проросійських поглядів, фігуранти кримінальної справи одночасно зробили понад 50 прицільних пострілів з вогнепальної зброї у бік потерпілих. Зупинившись, одному з них вдалося залишити автомобіль і сховатися за ним від вогню, другий залишився в салоні транспортного засобу, чекаючи на припинення пострілів. Зрештою їм обом вдалося врятуватися”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, слідком стверджує, що 3 квітня 2022 року у Маріуполі Клементович нібито відкрив по чоловіку вогонь, завдавши вогнепального поранення.

Нагадаємо, у червні Росія розпочала у Ростові-на-Дону  “судовий процес” над 22 азовцями, які захищали Маріуполь та Азовсталь. Серед засуджених вісім жінок і 14 чоловіків, зокрема екскомандир роти.

Маріуполь опинився в оточенні 2 березня 2022 року, коли російські війська підійшли до нього з півдня та почали просування уздовж Азовського узбережжя. Росія захопила місто 20 травня 2022 року – після тривалої важкої оборони міста.

16 травня 2022 року з Азовсталі у Маріуполі евакуювали військовослужбовців в тимчасово окуповані Новоазовськ та Оленівку.

16 травня родини захисників Азовсталі закликали повернути з полону понад 1900 бійців, серед яких понад 700 азовців. 11 червня Україна повернула додому з російського полону 95 захисників зі Збройних Сил, Нацгвардії та Держприкордонної служби. Серед них 4 азовці.