Апеляційний суд у Москві залишив в силі “вирок” правозахиснику Максиму Буткевичу: 13 років колонії

Максим Буткевич на засіданні, де розглядалась апеляційна скарга на "вирок". Фото: “Медіазона”

Перший апеляційний суд загальної юрисдикції в Москві залишив чинним “вирок” українському правозахиснику та військовому Максиму Буткевичу, якого так званий суд “ЛНР” засудив до 13 років колонії суворого режиму. Суд постановив також  зарахувати до терміну ув’язнення фактичний час тримання під вартою – з 19 серпня 2022 року.

Про це повідомляє “Медіазона“.

Як повідомлялось, з початком повномасштабної війни правозахисник, журналіст і співзасновник та член ГО «Громадське радіо» Максим Буткевич поставив на паузу свою діяльність із допомоги біженцям, журналістську, гуманітарну, просвітницьку і правозахисну активність і пішов служити в ЗСУ. Влітку 2022 року він потрапив в полон до росіян.

В березні 2023 року так званий «Верховний суд» самопроголошеної «ЛНР» засудив Буткевича до 13 років позбавлення волі у колонії строго режиму за обвинуваченням у нібито скоєнні воєнних злочинів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter