“Суддю” незаконного “Ялтинського міського суду” в Криму засуджено до 13 років за державну зраду

Подільський районний суд Києва оголосив вирок колишньому українському судді з Криму, який після окупації півострова Росією у 2014 році зрадив присязі та перейшов на службу до незаконно створеного росіянами судового органу. 

Про це повідомляє Бюро судової інформації із посиланням на вирок суду.

За матеріалами справи, засуджний – колишній суддя Ялтинського міського суду АРК, після окупації Криму РФ він залишився на півострові, став “суддею” незаконно створеного “Ялтинського міського суду Республіки Крим” та здійснював правосуддя за російьким законодаством.

В суді його провина у скоєнні державної зради була повністю доведена. Оскільки він досі перебуває на тимчасово окупованій території, вирок оголошено заочно. Суд засудив суддю-зрадника до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Покарання він відбуватиме одразу після затримання українськими правоохоронцями.

Нагадаємо:

  • У грудні 2015 року Вища рада юстиції Украни зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.
  • 19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді відносно 319 кримських суддів-зрадників.
  • 11 травня 2017 року Вища рада правосуддя України на своєму засіданні звільнила 91 суддю з Автономної Республіки Крим і Севастополя, які після окупації Криму перейшли на службу до Росії.