“Верховний суд” у Криму залишив в силі вирок Аппазу Куртамету: 7 років колонії за нібито “фінансування батальйону “Крим”

Незаконний “Верховний суд” Криму розглянув апеляційну скаргу на вирок Аппазу Куртамету, якого визнано винним у нібито “перерахуванні коштів члену добровольчого батальйону “Крим” та призначено 7 років позбавлення волі з відбуванням першого року у в’язниці, а решту строку у колонії суворого режиму.  

Про це повідомляє «Кримський процес».

Колегія Верховного суду Криму визнала один із доказів, врахованих під час розгляду справи в суді першої інстанції, неприпустимим, проте не побачила підстав для скасування вироку чи перегляду строку покарання. Вирок залишино без змін.

Нагадаємо, Аппаза Куртамета викрали російські силовики 23 липня на пункті пропуску до тимчасово окупованого Криму. наступного дня на телефон матері Куртамета зателефонував невідомий і повідомив, що її син затриманий при проходженні контролю документів на КПВВ «Чонгар».

Також, за інформацією правозахисників, за два тижні невідомі подзвонили й батькові Куртамета, повідомили, що його син перебуває у фільтраційному таборі і попросили не «створювати галас

Упродовж майже трьох місяців місце перебування та правовий статус Аппаза Куртамета були невідомі. Також не було інформації про причину утримання, до нього не допускали адвоката.