Окупаційний кримський “суддя” Абеляшев, який переслідував Володимира Балуха, отримав заочний вирок за державну зраду

Святошинський районний суд Києва оголосив вирок колишньому українському судді з Криму, який після окупації півострова пішов на співпрацю з росіянами та перейшов на службу до незаконно створених окупантами “судових органів”. “Суддю” так званого “РАздольненського районного суду Республіки Крим” Олександра Абеляшева засуджено до 12 років позбавленн волі. 

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За матеріалами справи, Абеляшев у листопаді 2015 року надав дозвіл на проведення  обшуку вдома у українського активіста Володимира Балуха. Згодом за нібито “непокору поліції” Абеляшев арештував Балуха на 10 діб.

Міністерство юстиції України в 2016 році отримувало від Міністерства юстиції РФ судові прохання про надання міжнародної правової допомоги у цивільних справах стосовно вручення документів особам, які проживають на материковій частині України. Серед цих документів була ухвали «Верховного суду Республіки Крим» від 25.05.2017, з якої видно, що до складу вказаного суду входила Кузнєцова, здійснюючи «правосуддя» на підставі законодавства РФ.

Святошинський райсуд Києва визнав Олександра Абеляшева винним у державній зраді та засудив його до 12 років позбавлення волі. Оскільки засуджений перебуває на тимчасово окупованій території, вирок було оголошено заочно, він відбуватиме покарання одразу після затримання українськими силовиками.

Нагадаємо:

  • У грудні 2015 року Вища рада юстиції Украни зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.
  • 19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді відносно 319 кримських суддів-зрадників.
  • 11 травня 2017 року Вища рада правосуддя України на своєму засіданні звільнила 91 суддю з Автономної Республіки Крим і Севастополя, які після окупації Криму перейшли на службу до Росії.