Поліція Таліну затримала підприємців, які порушили санкції ЄС проти Росії

Поліція Таллінна затримала підприємців за підозрою у  порушенні санкцій, накладених Європейським союзом. В офісі пов’язаної з ними квартири пройшов обшук. 

Про це повідомляє Delfi з посиланням на ынформацыю выд окружного прокурора Пих’яської окружної прокуратури Леело Соомаа.

«Згідно з початковими підозрами, підприємці продовжували вести бізнес з російськими компаніями після введення санкцій щодо Росії. Економічна діяльність тривала як безпосередньо з Росією, і через компанію країни, яка не входить до ЄС. Оскільки порушення санкцій, запроваджених Європейським союзом, є кримінальним злочином, для з’ясування обставин було порушено кримінальну справу», – сказав Соомаа.

За словами окружного прокурора, йдеться про попередню підозру, яку буде перевірено шляхом збору додаткових доказів у рамках кримінального провадження.

«Якщо компанія з ЄС, яка працює в зоні дії санкцій, намагається продовжувати вести бізнес у Росії через компанію, розташовану в країні, яка не входить до ЄС, це є порушенням санкцій, за яке очікується кримінальне покарання», – підкреслив окружний прокурор.

Він додав, що якщо правоохоронці отримають інформацію про те, що хтось міг вчинити злочин, пов’язаний з порушенням санкцій, то буде порушено кримінальну справу. Порушення санкцій може бути покаране штрафом або позбавленням волі на строк до 5 років.

Нагадаємо:

  • Санкції проти Росії через анексію Криму з боку США і Євросоюзу були введені в грудні 2014 року. З тих пір вони були значно посилені та продовжуються ЄС щопівроку.
  • В липні 2023 року Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки РФ, на шість місяців, до 31 грудня 2023 року.