Прокуратура АРК направила до суду справу проти Володимира Бобкова, заступника «голови Госсовєта Криму» Константинова

Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт щодо Володимира Бобкова, заступника голови «Державної Ради Республіки Крим» Володимира Константинова. Він виправдовував російську агресії та закликав до знищення України.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури АРК.

За матеріалами слідства, з початку повномасштабного вторгнення РФ, підозрюваний активно сприяє ворогу та бере участь у різних політичних заходах з підтримки збройної агресії проти України.

“До прикладу, минулого року окупаційний посадовець, виступаючи на пропагандистському телебаченні, закликав до окупації міст Одеси, Миколаєва та Дніпра, а також заявляв про необхідність приєднання їх до так званого «Кримського федерального округу». Окрім цього, у своїх виступах він виправдовував проведення незаконного окупаційного референдуму у 2022 році, а також закликав до «ліквідації України як держави» та її влади”, – повідомили в прокуратурі.

Після 2014 року Бобков займав різні керівні посади у незаконно створених окупаційних органах. Зокрема, був помічником «члена Ради Федерації Федеральних Зборів РФ» Сергія Цекова. А з 2019 року чиновник став заступником голови «Державної Ради Республіки Крим».

Санкція статті, яку інкримінують Володимиру Бобкову, передбачає покарання у вигляді до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у грудні 2021 року Служба безпеки України завершила розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт проти ексглави Верховної Ради АР Крим, так званого глави «Державної Ради Республіки Крим» Володимира Константинова. А також ексдепутата Верховної Ради АР Крим, в подальшому так званого голови «Ради Міністрів Республіки Крим» Сергія Аксенова, і Наталії Поклонської, колишньої прокурорки Генеральної прокуратури України, у подальшому – так званої «прокурорки Республіки Крим». Та ще 5 осіб.