PariMatch подала до суду на Зеленського: вимагає скасувати санкції

Букмекерська група Parimatch звернулась до суду з позовом на президента України Володимира Зеленського і вимагає скасувати санкції, запроваджені проти компанії у березні 2023 року.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Верховного суду від 10 серпня.

До суду безпосередньо звернулась кіпрська компанія Weplay Media Holding Limited, на яку зареєстровано торговий знак PariMatch. Вона вимагає визнати протиправним і нечинним указ президента від 10 березня 2023 року про застосування санкцій.

“Позовні вимоги обґрунтовані тим, що діяльність позивача (Weplay Media Holding Limited), який входить до української групи компаній Parimatch, пов’язана виключно з володінням об`єктами права інтелектуальної власності (торговельні марки, програмне забезпечення) та часткою у статутному капіталі ТОВ “Покерматч.юа”, – йдеться в ухвалі суду.

Позивач запевняє, що не співпрацює з Росією чи Республікою Білорусь, їхніми громадянами та/або резидентами. Та зазначає, що бенефіціарними власниками Weplay Media Holding Limited є громадяни України, а серед акціонерів названої компанії немає резидентів держави-агресора, тож його діяльність, переконує позивач, не створює загроз національній безпеці України.

У позові компанія також зазначила, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Parimatch “припинила будь-яку співпрацю з резидентами РФ” і “вживає всіх можливих заходів для припинення використання об’єктів інтелектуальної власності на території РФ”.

Нагадаємо, у березні президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, серед яких і українські.

Серед 287 юридичних осіб, які потрапили під санкції РНБО, є три букмекерські компанії, що зареєстровані в Україні, зокрема “Паріматч” (PARIMATCH).