СБУ затримала блогера, який знімав у Львові будівлю служби та закликав РФ вдарити по ній ракетами

Служба безпеки України викрилизатримала блогера, який знімав на відео будівлю СБУ у Львові та закликав її знищити російськими ракетами.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Чоловік під будівлею СБУ вів онлайн-трансляцію в своєму інстаграмі. Під час стріму він разом з іще одним блогером дискредитував співробітників СБУ і закликав ударити по них російською зброєю. Такий контент вони поширювали на власну аудиторію в понад 1,7 тисячі користувачів.

За даними слідства, фігурантами справи є двоє львівʼян, які позиціюють себе як блогери. Один з них наразі перебуває за кордоном, звідки періодично “приєднується” до стрімів свого товариша в Україні.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами відеозапису. Наразі правоохоронці готуються повідомити чоловікам про підозру.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин події, можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів та притягнення винних до відповідальності. Блогерам, як додають есбівці, загрожує тюремне ув’язнення.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter