Суд ЄС відмовив у скасуванні санкцій другу Путіна Тимченку та ще трьом російським олігархам

Суд ЄС відхилив позови російських олігархів Геннадія Тимченка, Михаїла Гуцерієва, Тиграна Худавердяна, а також Дмитрія Пумпянського та його дружини, які вимагали скасувати запроваджені проти них санкції. 

Рішення щодо Пумп’янського оприлюднено на сайті суду.

Суд прийшов до висновку, що санкції щодо Пумп’янського та його дружини обґрунтовані, оскільки він причетний до значущого для Росії нафтогазового сектору економіки.

Пумп’янський входить до числа 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes. Він потрапив під санкції у перші тижні російського вторгнення разом із дружиною та сином. Після цього мільярдер вийшов із ради директорів “Трубної металургійної компанії” і нібито перестав бути бенефіціаром компанії, у якій йому належало 90,6%.

Геннадій Тимченко, якого називають «скарбником Путіна», знаходиться під санкціями США з 2014 року, з моменту окупації Криму Росією.

Він потрапив під санкції Євросоюзу після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року. ЄС та Велика Британія запровадили санкції проти нього у 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.