“Суд” в Криму відмовився повертати на дослідування матеріали справи правозахисника Джеппарова

Окупаційний “Білогірський районний суд” в Криму відмовився повертати на дослідування матеріали справи правозахисника Абдурешита Джеппарова, якого звинувачують в адмініструванні сторінки громадського руху “Qirim Gayesi” (“Кримська ідея”) та “зловживанні свободою масової інформації”.

Про це повідомляє “Кримська солідарність” із посиланням на адвоката правозахисникаРефата Юнуса.

“Суд” також відмовив стороні захисту в отриманні інформації з “правоохоронних органів”, яка нібито доводить, що Джеппаров “винний”. За словами Юнуса, це мало допомогти для обґрунтування позиції захисту в “суді”.

Розгляд справи продовжиться 2 жовтня 2023 року.

Своє обвинувачення кримський Абдурешит Джеппаров називав “фарсом”.

“Мабуть, поки що доведеться це перетерпіти. Це надумана стаття, надумане обвинувачення. Суддя, як суфлер, нагадує свідку (що відповісти. – Ред.) – це дуже награно”, – прокоментував кримський правозахисник.

Абдурешит Джеппаров упевнений, що його визнають винним та оштрафують.

Нагадаємо:

  • 25 квітня 2023 року в Криму російські силовики затримали кримськотатарського активіста та правозахисника Абдурешіта Джеппарова після обшуку в його будинку в Білогірську.
  • Джеппарова утримували в спецприймачі для адміністративно заарештованих «управління МВС РФ по Сімферополю» на вул. Павленка, 1а.
  • 27 квітня «Білогірський районний суд» заарештував затриманого 25 квітня кримськотатарського активіста та правозахисника Абдурешіта Джеппарова на 12 діб за нібито «непідкорення поліції».
  • В травні російські силовики порушили проти Джеппарова ще дві справи про адміністративні правопорушення за статтями про дискредитацію російської армії та зловживання свободою інформації.