Суд ЄС вперше погодився зняти санкції з російського бізнесмена

Суд Європейського союзу 6 вересня задовольнив позов російського бізнесмена Олександра Шульгіна та постановив  вилучити його ім’я з оновлених санкційних списків Євросоюзу, які будуть оприлюднені в вересні.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на рішення суду.

Олександр Шульгіну був включений до санкційних списків в квітні 2022 року як керівник Ozon Group – провідної в Росії платформи у сфері електронної комерції, яка приносить значні доходи російському бюджету. За кілька днів після застосування до нього обмежень Шульгін вийшов з ради директорів та звернувся з позовом про зняття з нього санкцій тп виключення його імені з майбутніх санкційних списків.

Розглядаючи спрау, суд прийшов до висновку, що оскільки Шульгін залишив посаду гендиректора Ozon Group і вийшов із ради директорів після запровадження санкцій Європейського Союзу та Австралії, позов бізнесмена має бути задоволено.

Нагадаємо, російські банки “Тінькофф Банк” і “Альфа-банк” звернулися до суду та намагаються оскаржити запроваджені проти них санкцій Євросоюза. До суду з вимогою скасування обмежень звернувся також Аркадій Волож, співзасновник російського технологічного гіганта «Яндекс».

Раніше Суд ЄС відхилив позов наближеного до самопроголошеного президента Білорусі бізнесмена Александра Шакутіна, який домагався скасування запроваджених проти нього санкцій.