Суддю-зрадницю з Євпаторії засуджено до 12 років тюрми

Українськй суд оголосив черговий вирок за державну зраду екссудді з Криму, яка після окупації півострова Росією зрадила присязі та перейшла на службу до незаконно створеного окупантами судового органу.  Суддя «Євпаторійського міського суду» отримала 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії 12 років позбавлення волі заочно отримала ще одна окупаційна суддя з Криму. Її було визнано винною у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори автономії довели, що у 2014 році громадянка України зрадила присязі на вірність українському народу та перейшла працювати суддею до незаконно створеного «Євпаторійського міського суду Республіки Крим».

Своїми діями та рішеннями «суддя» сприяла становленню та зміцненню окупаційних органів правосуддя на півострові, а також надавала допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Нагадаємо:

  • У грудні 2015 року Вища рада юстиції Украни зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.
  • 19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді відносно 319 кримських суддів-зрадників.
  • 11 травня 2017 року Вища рада правосуддя України на своєму засіданні звільнила 91 суддю з Автономної Республіки Крим і Севастополя, які після окупації Криму перейшли на службу до Росії.