Апеляційний суд РФ залишив чинним вирок кримському політв’язню Ісмету Ібрагімову: 19 років колонії

Апеляційний військовий суд Власихи (РФ) не змінив вирок кримському політв’язню Ісмету Ібрагімову. Південний окружний військовий суд за статтею 205.5 КК РФ про нібито “тероризм” раніше засудив його до 19 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Про це повідомляє “Кримська солідарність” з посиланням на російського адвоката Еміля Курбедінова.

Сторона захисту під час судового засідання у своїх аргументах вказувала суду на численні порушення, яких окупаційні слідчі припустилися під час розслідування, що згодом лягли в основу обвинувального вироку.

Зокрема, у вироку є інформація про допит батьків Ісмета Ібрагімова, які насправді в ньому не брали участі. Апеляційний суд вилучив свідчення матері та батька Ібрагімова, але рішення суду першої інстанції залишив чинним.

Адвокат Еміль Курбедінов вважає, що ФСБ не мала жодних підстав для переслідування Ібрагімова. Кримінальну справу щодо нього він пов’язує з його активізмом та релігійною діяльністю.

“Під такою егідою боротьби з тероризмом насправді садять і припиняють діяльність правозахисників та релігійних діячів. Це не кажучи про величезну кількість процесуальних порушень на слідстві та під час суду”, – прокоментував захисник.

Сам Ібрагімов свою провину заперечує і заявив, що кримських татар – мусульман переслідують з політичних та релігійних мотивів.

Захист має намір оскаржити рішення суду в касаційному порядку, після чого готується скерувати скарги до міжнародних інстанцій.

35-річний Ісмет Ібрагімов – активіст та знавець арабської мови. Одружений, має трьох доньок. Також в Ісмета залишилися літні батьки, якими він опікувався, коли був на волі.