Чергову кримську суддю-зрадницю з Євпаторії заочно засуджено до 12 років позбавлення волі

Деснянський районний суд Києва оголосив вирок колишній судді Євпаторійського міського суду АР Крим, яка після окупаціїпівострова Росією перейшла на службу до незаконно стореного судового органу та здійснювала судочинство за російськими законами. Її визнано винною у державній зраді.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За матеріалами справи, весною 2014 року на базі українського Євпаторійського міського суду АРК росіянами було створено незаконний “Євпаторійський міський суд Республіки Крим”. Попри заклики української влади покинути територію окупації, засуджена продовжила працювати там та ухвалювати рішення вже за російськими законами.

Деснянський районний суд Києва визнав колишню українську суддю винною у державній зраді та засудив до 12 років позбавлення волі. Оскільки засуджена досі перебуває на території тимчасово окупованого Криму, вирок їй оголошено заочно. Покарання вона відбуватиме після затримання україськими правоохоронцями.

Нагадаємо:

  • У грудні 2015 року Вища рада юстиції Украни зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.
  • 19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді відносно 319 кримських суддів-зрадників.
  • 11 травня 2017 року Вища рада правосуддя України на своєму засіданні звільнила 91 суддю з Автономної Республіки Крим і Севастополя, які після окупації Криму перейшли на службу до Росії.