Прокуратура АРК повідомила про підозру у держзраді колишнім військовослужбовцям внутрішніх військ МВС з Криму

Прокуратура Автономної Республіки рим та м.Севастополь повідомила підозри у державній зраді двом колишнім працівникам Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України в Криму, які навесні 2014 року, на початку окпуації півострова Росією, зрадили присязі та перейшли на бік ворога. 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

За даними Центру журналістських розслідувань, підозрювані – Валерій Гарькавенко та Валерій Котович. Гарькавенкобрав участь в операції ворога по захопленню Києва із західного напрямку, а Котовича торік у травні російський суд засудив до 6 років позбавлення волі за обвинуваченням у “розповсюдженні недостовірних відомостей про російську армію”.

“Слідство встановило, що після окупації півострова російськими збройними силами, чоловіки зрадили присязі на вірність українському народу та почали працювати в незаконно створеній у Криму Федеральній службі військ Росгвардії РФ”, – повідомляє пресслужба прокуратури.

Валерій Гарькавенко

Валерій Гарькавенко обійняв посаду командира 25 окремого загону спецпризначення «Меркурій» у Росгвардії РФ , Валерій Котович – очолив відділ закупівель Південного центру матеріально-технічного забезпечення Росгвардії.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Валерій Гарькавенко брав участь в операції ворога по захопленню Києва із західного напрямку.

Горькавенко та Котовичу повідомлено про підозри у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Прокуратура АР Крим та Севастополя повідомила про підозру вже 736 державним зрадникам з окупованого Криму, які вирішили співпрацювати з ворогом. До суду скеровані 344 обвинувальних акти.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter