Російські силовики в Криму затримали захисника політв’язнів, адвоката Олексія Ладіна

Російські силовики в тимчасово окупованому Криму затримали відомого адвоката Олексія Ладіна, який є захисником багатьох політв’язнів. В його будинку провели обшук. 

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк.

«Він їхав із Ростова-на-Дону, де у Південному окружному військовому суді захищав мелітопольського активіста Ярослава Жука, якого звинувачують у теракті. У Сімферополь Ладін приїхав о пів на п’яту, і його відразу ж затримали. У його будинку провели обшук. Де він зараз – невідомо», – написав Наумлюк у Facebook.

На його думку, Ладіна можуть обвинувачувати у «дискредитації російської армії» за пости у фейсбуці.

Кримський адвокат Олексій Ладін є захисником багатьох кримських татар, фігурантыв так званої незаконної «справи Хізб ут-Тахрір». Також Ладін як адвокат брав участь у справах проукраїнських активістів на півострові. Зокрема він є адвокатом екскомандира корабля ВМСУ «Славутич», військового пенсіонера, волонтера та громадянського активіста Олексія Кисельова, проти якого ФСБ сфальсифікувала кримінальну справу і обвинуватила у підготовці «морської блокади півострова», яка полягала у фантастичній операції з перекриття  Керченської протоки засобами для вилову мідій, а також в участі у неіснуючому батальйоні ім.Номана Челебіджихана.