Росіяни вивезли з тимчасово окупованих територій до Криму близько 6 тисяч українських дітей

Російські окупанти вивезли в Крим близько 6 тисяч українських дітей з  тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Про це розповіла голова Центру громадянської освіти “Альменда” Марія Суляліна.

Вона також наголосила, що поки длстименно невідомо, скільки  дітей вже вдалось повернути в Україну, скільки поки що перебувають у Криму, а скільки російські окупанти перевели далі.

За інформацією Суляліної, наразі вдалося ідентифікувати близько 20 тисяч дітей, вивезених на російську територію з України.  Дітей залучають у програми, мета яких – змінити їх національну ідентичність та переконати, що російські військові “спецоперацією”і намагаються звільнити Україну.

Раніше експертна місія ОБСЄ встановила, що примусове переміщення та депортація українських дітей на тимчасово окуповані території та/або на територію Російської Федерації можуть бути воєнними злочинами.

Уряд Великої Британії оголосив про запровадження нових санкцій проти 11 громадян Російської Федерації через примусову депортацію українських дітей. Під обмеження потрапив міністр освіти РФ Сергій Кравцов та колишній ведучий Russia Today Антон Красовський, який у прямому ефірі заявив, що «українських дітей потрібно топити та спалювати».