“Суддя” незаконного “Ялтинського міського суду” отримав заочний вирок: 13 років тюрми

Так званий "Ялтинський міський суд". Фото: ялтаинформ.рф

Колишній український суддя, який після початку окупації Криму пішов на співпрацю з росіянами та перейшов на службу до незаконно створеного окупантами на півострові судового органу, заочно отримав судовий вирок. За державну зраду Подільській районний суд Києва засудив його до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє Бюро судової інформації із посиланням на вирок.

Навесні 2014 року засуджений залишилися в Криму і став ухвалювати рішення за російськими законами. Указом президента РФ його було призначено на посаду в окупаційний “Ялтинський міський суд Республіки Крим”.

СЗа матеріалами справи, засулджений колишній суддя,  з 2009 року працював суддею Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області, але напередодні окупації Криму, 13 лютого 2014 року, його було переведно на півострів. У лютому 2023-го указом президента РФ Алтуніна призначено заступником голови окупаційного Ялтинського міського суду.

Нагадаємо:

  • У грудні 2015 року Вища рада юстиції Украни зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.
  • 19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді відносно 319 кримських суддів-зрадників.
  • 11 травня 2017 року Вища рада правосуддя України на своєму засіданні звільнила 91 суддю з Автономної Республіки Крим і Севастополя, які після окупації Криму перейшли на службу до Росії.