Засуджений до 7 років за хабар суддя з Харкова Сергій Лазюк мобілізувався до ЗСУ: розгляд апеляції у справі припинено

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду за клопотанням адвоката призупинила слухання скарги на вирок судді Дзержинського районного суду Харкова Сергія Лазюка. Торік він був засуджений до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, але оскарживвирок, а наразі мобілізувався до лав Збройних сил України. 

Відповідне рішення Апеляційна палата ВАКС ухвалила 24 жовтня, повідомляє Бюро судової інформації.

«Клопотання захисника – задовольнити. Зупинити провадження за апеляційними скаргами на вирок Вищого антикорупційного суду від 10 серпня 2022 року, ухвалений за результатами розгляду об’єднаних кримінальних проваджень стосовно (Сергія Лазюка – ред.), обвинуваченого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, до звільнення обвинуваченого з військової служби», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, в серпні 2022 року Вищий антикорупційний суд оголосив вирок судді Сергію Лазюку: 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також йому заборонено протягом 3 років після відбуття основного покарання обіймати посади в судах та органах влади. Лазюка визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою). За матеріалами слідства, Лазюк вимагав та отримав 3 тисячі доларів за ухвалення рішення у цивільній справі. Згодом, за винесення рішення в іншій справі  – ще 500 доларів.