Ексдепутат ВР Царьов отримав нову підозру через бізнес в окупованому Криму

Колишньому народному депутату та спікеру «парламенту Новоросії»  Олегу Царьову повідомили про нову підозру в фінасуванні дій, спрямованих на незаконну зміну меж територію і кордону України.

Про це йдеться тексті підозри, який опубліковано на сайті Офісу генпрокурору.

За матерфалами справи, до 2014 року Царьов через підконтрольні комерційні структури придбав нерухомість у Криму, на базі якої потім створив низку підприємства, які зареєстрував за російським законодавством. У листопаді 2014 Олег Царьов з дружиною Ларисою створили ООО «Санаторий Кирова».

У січні 2021 ООО «Санаторий Кирова» заснувало “Частное учреждение «Музей «Усадьба княгини Н.А. Барятинской».

У фірми «Охрана» Росгвардії Царьов замовив монтаж тривожної сигналізації і обслуговування комлексу засобів охорони. За ці роботи було сплачено 52,5 тисячі російських рублів.

Нагадаємо, Царьовразом із дружиною та матір’ю став курортним магнатом у Криму, отримавши від кримської «влади» щедрий подарунок у вигляді кількох вкрадених здравниць. Один із санаторіїв Царьова – імені Кірова у Ялті. З березня 2023 р. санаторій уклав 5 контрактів з відділеннями соціального фонду Росії в Ростовській, Пензенській, Ульянівській областях на суму понад 9 млн. рублів.

У жовтні 2023 року в Олега Царьова стріляли біля його будинку у Ялті. За неофіційною інформацією, за цим стоїть СБУ.

Олег Царьов — екснардеп від “Партії Регіонів”, відомий проросійськими наративами.  У 2013 році екснардеп виступив проти підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Під час революції Гідності Царьов голосував за диктаторські закони 16 січня. Він вважав події на Майдані “громадянською війною”.