Незаконно засуджена кримська журналістка і медсестра Ірина Данилович перенесла інсульт в СІЗО Сімферополя

Ірина Данилович Фото: Кримський процес

Незаконно засуджена в окупованому Криму до семи років позбавлення волі за сфальсифікованим обвинуваченням громадянській журналістак та активістка Ірина Данилович перенесла щонайменше один інсульт, перебуваючи в СІЗО Сімферополя. 

Про це розповіла менеджерка проєктів Центру прав людини ZMINA  Вікторія Нестеренко під час презентації списку підозрюваних в переслідуванні кримських журналістів та блогерів, повідомляє ZMINA.

Наразі Ірина Данилович передуває у жіночій виправній колонії №7 у місті Зеленокумськ Ставропольського краю. Лише там, завдяки тиску правозахисників, їй зробили аналізи та МРТ, які підтвердили, що вона перенесла щонайменше один інсульт.

В ув’язненні Ірина Данилович захворіла на отит. Їй не видають взагалі жодних ліків (у тому числі переданих рідними в посилці), а на випадок перевірок проводяться формальні огляди, щоб за документами виходило, нібито адміністрація вживає всіх необхідних заходів.

“Вона постійно скаржилася на те, що у неї погіршується стан здоров’я. Жодного разу їй медичну допомогу не надали. Хоча правозахисники та її родичі постійно порушували це питання. В результаті вона оглухла на одне вухо”, – нагадала Нестеренко.

Вона наголосила на тому, що ненадання медичної допомоги є одним з механізмів тиску на політв’язнів і на журналістів, ув’язнених в окупованому Криму та Росії.

Нагадаємо: