У Нідерландах суд оголосив вирок росіянину за порушення санкцій: 18 місяців ув’язнення та 200 тисяч євро штрафу

Суд у Нідерландах оголосив вирок громадянину Росії, який протягом 6 років займався поставками мікросхем та інших електронних товарів до РФ в обхід санкцій. Його засуджено до 18 місяців ув’язнення та штрафу 200 тисяч євро.

Про це повідомляє нідерландський мовник NOS.

Росіянина затримали минулого року в селі Горссель у нідерландській провінції Гелдерланд після того, як служба фінансових розслідувань Нідерландів зацікавилась підозрілими транзакціями на його рахунку.

56-річний Дмитрій К.керував компанією, що займалася постачанням товарів «подвійного призначення» (які можуть використовуватися як у цивільних, так і військових цілях) через зарубіжні країни фірмам у Росії в обхід обмежень ЄС, пояснюється рішенням суду. Він намагався обійти санкції через фіктивні компанії на Мальдівах, які використовувались для імпорту електроніки до російських збройних та оборонних компаній.

Чоловік був засуджений заочно, оскілький, ймовірно, вже утік до Росії.

Також у земельному суді в Гамбурзі розпочався судовий процес у справі бізнесмена, якого звинувачують у порушенні санкцій. Він намагався експортувати до Росії холодильні установки для оснащення військових кораблів, які підпадають під санкції Європейського Союзу, запроваджені проти РФ.

Нагадаємо:

  • Санкції проти Росії через анексію Криму з боку США і Євросоюзу були введені в грудні 2014 року. З тих пір вони були значно посилені та продовжуються ЄС щопівроку.
  • В липні 2023 року Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки РФ, на шість місяців, до 31 грудня 2023 року.