Ще один засуджений за хабар суддя мобілізувався до ЗСУ та зупинив розгляд справи у суді

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призупинила розгляд апеляційної скарги судді Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка, якого у березні 2023 року було засуджено до 3 років позбавлення волі за хабар, оскільки суддя мобілізувався на військову службу.

Таке рішення Апеляційна палата ухвалила 8 листопада, повідомляє Бюро судової інформації.

Таким чином судді задовольнили клопотання адвоката Олександра Лисюка.

«Клопотання задовольнити. Зупинити апеляційне провадження до звільнення обвинуваченого (Лисюка – ред.) з військової служби. Копію ухвали надіслати учасникам судового провадження та для відома начальнику 10 мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд України засудив голову Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка до 3 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади.

Його визнано винним в одержанні неправомірної вигоди. У 2017-му році він отримав 2,5 тисячі доларів – першу частину хабара за ухвалення рішень у цивільних справах в інтересах третіх осіб. Загалом суддя вимагав за «позитивне рішення» 500 тисяч гривень.