Суд помістив голову Тернопільської облради під домашній арешт

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід голові Тернопільської обласної ради Михайла Головка в справі про хабарництво.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«За рішенням суду до указаного підозрюваного застосовано цілодобовий домашній арешт. Також, за клопотанням прокурора слідчий суддя ВАКС стягнув в дохід держави понад 805 тисяч гривень, які були внесені в якості застави за особу», – йдеться в повідомленні.

26 червня в НАБУ повідомили, що антикорупційні органи затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка і двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні неправомірної вигоди. Їх підозрюють у вимаганні майже 1,8 мільйона гривень у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством обласної ради.

28 червня Вищий антикорупційний суд застосував до голови Тернопільської обласної ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, тобто до 26 серпня 2023 року включно. Альтернативою суддя визначив підозрюваному заставу у розмірі 805 200 гривень. 29 червня стало відомо, що Головко вийшов під заставу.