Суд у Львові засудив російську пропагандистку Вітязєву до 11 років позбавлення волі

Галицький районний суд Львова  російську прпагандистку Юлію Вітязєву (справжнє ім’я – Юлія Лозанова) до 11 років позбавлення волі. Її визнано винною у колабораціонізмі та виправдовуванні й запереченні російської збройної агресії проти України. Вирок оголошено заочно.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора.

Пропагандистка послідовно виправдовує російську агресію щодо українців вже щонайменше 10 років. Вона називає Україну “країною-терористом” та транслює інші пропагандистські штампи, закликаючи вбивати українців під виглядом “денацифікації”.

У 2020 році Вітязєва стала співзасновницею в окупованому Криму компанії News Front, що займається пропагандою. Також вона активно виступає в іншого відомого пропагандиста Володимира Соловйова та веде телеграм-канал з тисячами підписників.

Окрім 11 років в українській в’язниці, Вітязєвій також на 15 років заборонили обіймати посади в органах держвлади або органах місцевого самоврядування.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter