У Севастополі ймовірно співробітники ФСБ викрали 22-річного Фархада Солієва

НЕвідомі люди у формі в тимчасово окупованому Севастополі 3 листопада викрали 22-річного кримського татарина Фархада Солієва. Його мати вважає, що викрадачі – співробітники ФСБ.

Про це пише Кримська солідарність з посиланням на мати викраденого Ленару Сейдалієву.

За її словами, її сина викрали люди у формі на вулиці Ярошенка, 20. Рідні написали заяву до незаконного “МВС міста Севастополя” та тимчасово окупованого Сімферополя.

Кримськотатарський ресурсний центр повідомляє, що на тимчасово окупованому півострові почастішали випадки обшуків у будинках кримських татар, про які після тиску з боку ФСБ люди бояться говорити вголос або повідомляти адвокатів, журналістів і громадськості.

Нагадаємо:

  • В квітні 2022 року російські силовики затримали в окупованому Криму місцевого жителя за нібито “підготовку теракту”. Нібито прихильних “Ісламської держави” намагався “підірвати залізничні колії” на замовлення від батальону “Крим”.
  • 15 березня 2023 року ФСБ у Криму затримала активіста та громадянського журналіста Ролана Османова у «справі щодо підриву залізниці». У селі Урожайному Сімферопольського району в домі активіста пройшов обшук, після чого його відвезли в управління ФСБ.
  • 6 березня 2023 року ФСБ вдерлись з обшуком у будинок Едема Муртазаєва. Після обшуку 37-річного кримського татарина його затримали та вивезли у Сімферополь, обвинувачують у нібито підриві залізниці у Бахчисарайському районі.