В РФ суд засудив до 18 років ув’язнення українського волонтера, якого окупанти викрали торік у Мелітополі

Суд РФ у Ростові-на-Дону оголосив вирок громадянину України, запорізькому волонтеру Дмитру Голубєву, якого окупанти викрали влітку 2022 року в Мелітополі. Його засуджено до 18 років позбавлення волі.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Фіктивно звинуваченому запоріжцю Дмитру Голубєву, який допомагав вивозити людей з окупованого Мелітополя, в Ростові-на-Дону оголосили вирок – 18 років тюремного полону. Маємо звільнити кожного цивільного полоненого, з якими зводить рахунки країна-терорист. Маємо звільнити всіх наших людей, які щодня ризикують потрапити у російський полон в окупації”, – написав Федоров.

Російське видання Комерсант повідомляє, що 5волонтера визнали винним у “теракті”. Він начебто причетний до підриву захопленого окупантами сервісного центру МВС у Мелітополі Запорізької області ввечері 10 серпня 2020 року.

Раніше міський голова Мелітополя інформував, що в будівлі, де росіяни влаштували псевдоорган із видачі фейкових документів на авто, спалахнула пожежа. Мелітопольське видання “Риа-Мелитополь” повідомляло, що тоді загинули охоронці будівлі – ставленики окупантів.

Росіяни також звинуватили Голубєва у підготовці ще двох вибухів на дорозі та біля “адміністрації” російських ставлеників у Запорізькій області.

Російські силовики викрали  та вивезли до окупованого Криму Голубева 11 серпня минулого року.