Суд наклав арешт на активи нардепа Дубінського

Суд арештував майно народного депутата Олександра Дубінського, якого підозрюють у держзраді, а також його матері та ексдружини. 

Про це повідомляє Суспільне із посиланням на ухвалу в Єдиному реєстрі судових рішень, яку оприлюднили 22 листопада.

Там ідеться, що рішення про арешт майна ухвалили ще 10 листопада. У реєстрі з причин безпеки не вказується прямо імен фігурантів. Те, що йдеться про Олександра Дубінського, випливає з того, що в рішенні суду написано: він є засновником ГО “Ліга фінансового розвитку”. Згідно з даними “Опендатабот”, серед співзасновників цієї громадської організації – Дубінський. І лише він серед 5 власників є народним депутатом України.

Докази проти підозрюваного у державній зраді нардепа Олександра Дубінського, якого Печерський райсуд Києва в ніч на 14 листопада арештував на 60 діб, були зібрані у ході розслідування кримінального провадження, відкритого за заявою Центру протидії корупції (ЦПК). Раніше Дубінському також було повідомлено про підозру в організації схеми для виїзду ухилянтів від мобілізації за кордон.

Нагадаємо:

  • 3 листопада Олександру Дубінському було повідомлено про підозру в організації схеми для виїзду ухилянтів від мобілізації за кордон.
  • 13 листопада СБУ проінформувала, що Генпрокурор України повідомив учаснику злочинної організації, народному депутату Олександру Дубінському про підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада) та ч.1 ст.255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України.
  • У ніч на 14 листопада Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Олександру Дубінському у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи застави – до 12 січня 2024 року.