Апеляційна палата випустила з-під варти екссуддю з Луцька Ющука, засудженого за хабар

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду випустила з-під варти колишнього суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Олега Ющука під 53 680 грн застави з обов’язками.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на рішення Апеляційної палати ВАКС 20 листопада.

«Змінити застосований вироком Вищого антикорупційного суду від 20 липня 2022 року відносно (Ющука – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 53 680 грн», – йдеться в рішенні.

Також на Ющука поклали наступні обов’язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Луцька без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання чи місця роботи, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

За матеріалами справи, Олег Ющук за 500 доларів обіцяв вплинути на свого колегу Андрія Сівчука, який розглядав справу про нетверезе кермування. За ці гроші Андрій Сівчук начебто мав закрити справу через завершення строків. У березні 2018-го року суддю Ющука затримали правоохоронці.

Нагадаємо,  Апеляційна палата Вищого антикорупційного сулу залишила вирок без змін. Захисники Ющука подали скаргу на обидва рішення.

Верховний суд скарги задовольнив частково і призначив повторний розгляд в Апеляційній палаті ВАКС. Судді зазначили, що АП ВАКС допустила суперечності у формулюванні своїх висновків, виключивши протоколи негласних слідчих (розшукових) дій з доказів, водночас продовжила посилатись на зміст цих протоколів для підтвердження висновку про винуватість.