Верховний суд скасував вирок колишньому судді з Луцька Ющуку

Верховний суд скасував рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, яким у силі було залишено вирок колишньому судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Олегу Ющуку – 3 роки позбавлення волі за зловживання впливом. Тепер апеляційна скарга буде слухатися від початку.

 

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на рішення Касаційного криміанльного суду від 10 жовтня.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд засудив до 3 років позбавлення волі суддю у відставці Олега Ющука за зловживання впливом.

За матеріалами справи, Олег Ющук за 500 доларів обіцяв вплинути на свого колегу Андрія Сівчука, який розглядав справу про нетверезе кермування. За ці гроші Андрій Сівчук начебто мав закрити справу через завершення строків. У березні 2018-го року суддю Ющука затримали правоохоронці. 

Апеляційна палата Вищого антикорупційного сулу залишила вирок без змін. Захисники Ющука подали скаргу на обидва рішення.

Верховний суд скарги задовольнив частково і призначив повторний розгляд в Апеляційній палаті ВАКС. Судді зазначили, що АП ВАКС допустила суперечності у формулюванні своїх висновків, виключивши протоколи негласних слідчих (розшукових) дій з доказів, водночас продовжила посилатись на зміст цих протоколів для підтвердження висновку про винуватість.