Російського олігарха, співвласника Альфа-Груп Кузьмічова арештували у Франції

У Франції затримали підсанкційного співвласника Альфа-Груп російського олігарха Олексія Кузьмічова у справі про відмивання грошей та порушення санкцій.

Про це повідомляє французьке видання Le Mondе.

Національна фінансова прокуратура Франції висунула кілька пунктів звинувачень проти російського олігарха, зокрема податкове шахрайство й порушення санкцій Європейського Союзу.

Як повідомляють журналісти, Кузьмічова затримали правоохоронці на території Франції.

На віллі Кузьмичова в Сен-Тропе та в помешканні у Парижі провели обшуки. До обшуків залучили близько 60 людей, а на місцях виявили «пачки грошей».

Кузьмичов є великим акціонером конгломерату “Альфа-Груп” (разом із Михайлом Фрідманом, Петров Авеном та Германом Ханом). До групи, зокрема, входить один із найбільших платників податків Росії – Альфа-Банк. За даними НАЗК, Кузьмичов “вважається одним із найвпливовіших людей у Росії”.

Зокрема, в олігарха добре налагоджені зв’язки із президентом Росії Володимиром Путіним.

“Тому він активно підтримує матеріально чи фінансово та отримує вигоду від російських осіб, відповідальних за анексію Криму або дестабілізацію України”, – зазначають у НАЗК.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Кузьмичов потрапив під санкції Євросоюзу, Великої Британії та США.