Чеський суд залишив у силі вирок найманцю, який воював з 2014 року на боці бойовиків на Донбасі

Верховний апеляційний суд Праги залишив чинним вирок чеському ексвійськовому Мартіну Сукупу, який воював на боці російських бойовиків на Донбасі  з 2014 по 2018 рік: до 21 рік тюремного ув’язнення.

Суд визнав його винним у скоєнні теракту та участі в терористичному угрупованні. Його притягують до кримінальної відповідальності як такого, що переховується від правосуддя, повідомляє Радіо Прага.

Зазначається, що апеляційний суд розглянув справу вдруге, спочатку скоротивши термін покарання чоловіку до чотирьох років. Проте вирок був скасований Верховним судом на підставі апеляційної скарги прокурора.

Мартін Сукуп – колишній чеський військовий, його було звільнено з чеської армії в 1997 році.

У червні 2014 року Мартін Сукуп прибув до Донецької області, де брав активну участь у бойових діях проти української армії. За даними прокуратури, він обіймав різні посади у військових структурах терористичної організації «ДНР» щонайменше до травня 2018 року. Подальша його доля невідома.

Нагадаємо, суд у Гельсінкі заарештував Яна Петровського (Воїслава Тордена), бойовика неонацистської диверсійно-штурмової розвідувальної групи “Русич”. Фінляндія підозрює росіянина у військових злочинах, скоєних на сході України у 2014–2015 роках.