Суд в РФ оштрафував Google на 4 млн рублів за відмову видалити відео з “фейками про армію” на вимогу Роскомнадзору

Суд у Москві оштрафував Google на 4 млн рублів за невиконання розпорядження Роскомнадзору та відмову видалити відео з “фейками” про армію, опубліковані на YouTube.

Про це повідомила прес-служба Московських судів загальної юрисдикції у своєму Telegram-каналі.

У матеріалах справи, з якими ознайомилося агентство, йдеться, що Роскомнагляду виявив на YouTube ролики з інформацією про російських військовослужбовців, убитих у ході «військової спецоперації», яка нібито не відповідала дійсності. Регулятор направив Google на вимогу видалити ці відео, проте цього не було зроблено. Після цього на компанію склали протокол.

Google регулярно призначають штрафи за такими протоколами, їхня сума перевищила 135 млн рублів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter