Фінляндія розслідує поставку в РФ оборонного обладнання в обхід санкцій: підозрюють дві фінські компанії

Митниця Фінляндії розпочала розслідування незаконного продажу до Росії в обхід санкцій електроніки та обладнання, що класифікується як оборонне. Підозрюють, що дві фінські компанії поставили до РФ техніки на 600 тисяч євро, а також – 3,5 тисячі безпілотників на суму понад 2 мільйони євро.

Про це повідомиляє пресслужба митниці.

За мтаеріалами слідства, одна з компаній закуповувала товари, що підпадають під санкції, а інша – відправляла їх до Росії.

Фінські митники побачили також ознаки керування діяльністю фірм з РФ.

Під час розслідування митники співпрацювали з владою Нідерландів, Великої Британії та США, а також з Європолом. Правопорушення розслідували як правопорушення з обтяжувальними обставинами та правопорушення щодо експорту, пов’язаного з оборонним обладнанням.

У справі фігурантами проходять шестеро людей, один них з вересня перебуває за ґратами.

Нагадаємо:

  • Міністерство юстиції США розпочало розслідування проти швейцарських банків Credit Suisse Group та UBS Group AG. Їх підозрюють у недотриманні вимог, які дозволили російським клієнтам уникнути санкцій.
  • У земельному суді в Гамбурзі розпочався судовий процес у справі бізнесмена, якого звинувачують у порушенні санкцій. Він намагався експортувати до Росії холодильні установки для оснащення військових кораблів, які підпадають під санкції Європейського Союзу, запроваджені проти РФ.
  • Поліція Таллінна затримала підприємців за підозрою у  порушенні санкцій, накладених Європейським союзом. В офісі пов’язаної з ними квартири пройшов обшук.