Російські силовики затримали в Криму 18 людей за нібито “підготовку замахів на місцевих посадовців”

Російські силовики в тимчасово окупованому Криму затримали 18 людей за підозрою в нібито організації замахів на “главу Криму” Сергія Аксьонова та ексдепутата Верховної Ради України Олега Царьова.

Про це повідомляє “Інтерфакс”.

Як заявили у ФСБ РФ, затримані – члени “глибоко законспірованої розгалуженої агентурної мережі українських спецслужб, створеної під контролем так званих західних кураторів”.

За версією окупантів, окрім Аксьонова та Царьова, вони планували вбити блогера з Феодосії Олександра Таліпова, “мера” Ялти Янину Павленко та “спікера” парламенту Володимира Константинова.

У ФСБ стверджують, що запобігли “14 диверсійно-терористичним актам, серед яких підриви шести ділянок залізничного полотна, двох об’єктів газорозподільного обладнання, трьох електропідстанцій та трьох автотранспортних засобів”.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2023 року в ексдепутата Олега Царьова начебто двічі стріляли невідомі на території ялтинського санаторію, де він жив. Після чого він начибто був в реанімації у важкому стані через велику крововтрату.

До цього, у травні 2023 року, так званий “глава Криму” Сергій Аксенов заявив про те, що на нього нібито готувався замах. ФСБ РФ тоді затримали громадян України та Росії, які нібито його готували. За даними російських ЗМІ, затримано було Віктора Підвального, Олександра Литвиненка, Сергія Кривошеїна, Костянтина Євмененка, Ігоря Зоріна та Сергія Войнаровського.