У Росії винесли перший вирок війсковослужбовцям за “невідбиття атаки ВСУ”

Суд в РФ оголосив вирок двом російським військовслужбовцям, які не змогли відбити український ракетний удар, внаслідок чого загинуло семеро окупантів та було знищено 15 одиниць техніки.

Про це повідомиляють російські ЗМІ.

2-й Західний окружний військовий суд Москви розглянув у закритому режимі кримінальну справу стосовно підполковника Анатолія Бондарєва та майора Дмитра Дмитракова, які обвинувачувалися в “порушенні правил бойового чергування щодо відбиття раптового нападу на територію росії”.

За матеріалами слідства, у квітні 2022 року з боку Харківської області України  по складу боєприпасів та техніки, що знаходився в районі села стара нелідівка Білгородської області РФ імовірно ракетами “Точка-У” було завдано удар. Унаслідок вибухів і пожеж загинули семеро російських військових, 43 дістали поранення. 15 одиниць техніки були повністю знищені, ще три десятки – серйозно пошкоджені. Збитки становили 90 мільйонів рублів.

Вирок виявився порівняно м’яким: відповідна Санкція статті, що інкримінувалася віськовим, передбачає до 10 років ув’язнення в колонії суворого режиму, втім їх засуджено до 4 років позбавлення волі, понад півтора з яких вони вже відбули, перебуваючи під слідством та судом, а тому незабаром можуть претендувати на умовно-дострокове звільнення.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter