У судді Київського апеляційного суду, якого викрили на хабарі, знайшли $115 тисяч в упаковках з-під кави

У судді Київського апеляційного суду Ігоря Паленика, якого разом з ще трьома суддями викрили на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. доларів за ухвалення рішення, детективи НАБУ знайшли $115 тисяч, які були розфасовані в упаковки з-під кави.

Про це повідомляє Центр протидії корупції в Telegram.

«Під час обрання запобіжного заходу судді Київського апеляційного суду Ігорю Паленику прокурор САП розповів цікаві деталі одного з обшуків у справі. Зокрема, у квартирі Паленика нібито виявили 115 тисяч доларів, розфасованих по упаковках від кави», — йдеться в повідомленні.

За версією слідства, Паленик під час зустрічі з іншим суддею Юрієм Сливою, якого також раніше затримали за підозрою в корупції, підійшов до шафи та дав колезі пакет з кавою зі словами: «Дуже хороша кава, розчинна, ти мені колись давав, ось і я тобі тепер даю».

Суддя Слива в суді стверджував, що не знав, що в пакеті гроші, а не кава.

«З приводу передачі кави. Паленик живе у Львові. Він постійно їздить до Львова і привозить каву. Мені, моїм колегам, колегам у відставці. Якщо ви звернули увагу на відеокамери, то в нього у квартирі, як розповідають, усе завалено кавою», — заявив Слива.

Він також розповів, що ховав гроші після отримання.

«Я почав ховати ці кошти, сховав за ремінь. І мені здалося, що все нормально. Але від НАБУ нічого не приховаєш. Знайшли», — сказав Слива.

Напередодні Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які були викриті на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. доларів за ухвалення рішення, В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного та Юрія Сливу.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. доларів за ухвалення рішення.

“Слідство встановило, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тис. доларів. Після одержання неправомірної вигоди 10 тис. дол. суддя-посередник залишив собі, а 25 тис. доларів поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою”, – повідомили в НАБУ.