Вища рада правосуддя надала згоду на арешт чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які підозрюються у хабарі

Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які були викриті на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. доларів за ухвалення рішення, В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного та Юрія Сливу.

Відповідне рішення ВРП ухвалила сьогодня, 4 грудня.

Таким чином рада погодила клопотання заступника Генерального прокурора. Рішення про дозвіл на арешт стосовно всіх чотирьох суддів підтримали одноголосно усі присутні на засіданні ВРП – 15 членів.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. доларів за ухвалення рішення.

“Слідство встановило, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тис. доларів. Після одержання неправомірної вигоди 10 тис. дол. суддя-посередник залишив собі, а 25 тис. доларів поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою”, – повідомили в НАБУ.