Екскерівника катівні “Ізоляція” Куликовського (Палича) засуджено до 15 років в’язниці

Денис Куликовський (Палич) Фото: Олег Горбачов/Facebook

Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок колишньому керівнику катівні “Ізоляція” Денису Куликовському (Паличу). Його визнано винним та засуджено до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Суспільне.

Суд ухвалив визнати винним та призначити Куликовському Денису Павловичу покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Початок виконання вироку рахувати з моменту затримання, 9 листопада 2021 року”.

“Ізоляція” – неофіційна в’язниця “ДНР”.

До утримуваних в «Ізоляції» застосовувалися тортури. Їх описували люди, які повернулися підконтрольну Україні територію. Журналіст Станіслав Асєєв написав книгу «Світлий шлях» про умови перебування у цій в’язниці.

Саме Асєєв першим 9 листопада 2021 року повідомив про затримання у Києві колишнього коменданта «Ізоляції» Дениса Куліковського «Палича». За рішенням Приморського суду Маріуполя Куліковський був взятий під варту на 60 діб (до 7 січня 2022 року) без права внесення застави. Він перебуватиме в СІЗО у Києві.

Журналістам підозрюваний заявив, що визнає провину та шкодує про скоєне.

12 листопада СБУ оприлюднила відео з частиною допиту Куліковського. він визнав, що до затриманих, які не йшли на «співпрацю», застосовувались тортури. Щоб людина не померла на допиті, поруч завжди був присутній лікар. Водночас ця людина сама активно брала участь у тортурах, розповів Куликовський.

«Застосовувались тортури: «тапік», він же телефонний апарат, — прив’язували або до пальців ніг, або «Док», який все це робив, він же Симонов Станіслав, прив’язував до геніталій. Він завжди їздив з валізкою, де медпрепарати», — розказав Куликовський.