На Харківщині вперше засуджено до довічного ув’язнення експоліцейського

Суд у Харківській області оголосив вирок і вперше засудив до довічного увʼязнення правоохоронця, який зрадив присязі та перейшов на бік окупантів. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За матеріалами справи, на початку повномасштабного російського вторгнення з поліцейським звʼязався його брат, який є працівником ФСБ РФ у Бєлгородській області. Він дав завдання передавати розвідувальні дані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, місця знаходження представників правоохоронних органів, блокпостів у Харкові та Харківській області, переміщення військової техніки.

Чоловік погодився та приховано фотографував обʼєкти з геолокаціями, зокрема, торговельний центр у Харкові та обласне управління СБУ. Інформацію він передавав через телеграм.

У травні 2022 року правоохоронці затримали підозрюваного у Харківському районі. В його службовій машині виявили незареєстровану зброю, серед якої осколкові гранати Ф1 та РГН. Засудженого було звільнено з Національної поліції України.

Колишнього поліцейського визнали винним у державній зраді та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Нагадаємо, торік в Україні суди оголосили понад 400 вироків у справах про державну зраду та колабораціонізм, де особи засуджені на понад 10 років ув’язнення.