НАБУ завершило розслідування справи судді Кропивницького апеляційного суду щодо хабара у 10,5 тисяч доларів

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою судді Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара у проханні та одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідоммили в пресслужбах САП та НАБУ.

«САП та НАБУ завершили слідство у справі стосовно судді Кропивницького апеляційного суду. 16 січня 2024 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно судді Кропивницького апеляційного суду, якого у жовтні минулого року було викрито на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди. На сьогодні детективами НАБУ за дорученням прокурора відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Володимира Гончара було затримано наприкінці жовтня. За матеріалами слідства, за $10,5 тис він обіцяв замінити реальне покарання за скоєння ДТП зі смертельними наслідками на умовний термін. За цю суму він обіцяв вирішити питання щодо винесення колегією суддів рішення на користь підсудного: замість трьох років ув’язнення – умовний термін.

Щоб приховати корупційну діяльність він залучив посередника, який вів усі перемовини та обговорював деталі “угоди”.

Втім, колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули», — йдеться у повідомленні НАБУ.

Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів.