Прокуратура АРК повідомила про підозру заступниці голови “держкомітету молодіжної політики” Криму, яка агітує дітей готуватися до війни з Україною

Прокуратура Автономної Республіки рим та м.Севастополь повідомила про підозру черговій чиновниці тимчасово окупованого Криму. За даними Бюро судової інформації, підозрювана – Григорян Ані Рудіківна, заступниця голови “Держкомітету молодіжної політики РК”, яка просувала «ідеї руського міра» в «молодіжну політику» на півострові. 

Григорян підозрюється у колабораційній діяльноітсі, за частиною 5, статті 111-1 Кримінального кодексу України, повідомили в прокуратурі АРК.

“У 2022 році підозрювана за власної ініціативи зайняла окупаційну посаду «заступника голови Державного комітету молодіжної політики Республіки Крим», де працює донині. Окупаційна чиновниця впроваджує «ідеї руського міра» та пропагандистські наративи під час формування «молодіжної політики» в Криму. Також вона організовує роботу комітету, займається інформаційною діяльністю у відомстві, вирішує кадрові питання тощо” – йдеться в повідомленні.

До окупації півострова, Григорян була учасницею програми стажування молоді у Верховній Раді Автономної Республіки Крим, однак у 2014 році почала будувати власну «кар’єру» у незаконно створених окупаційних органах.

Відомо також, що на колаборантку Ані Григорян доказову базу зібрала і Служба безпеки України.

СБУ повідомляє, що ригорян публічно закликає кримських школярів готуватися до війни проти України та вступати до російських військових училищ. Зазначається, що з такими “тезами” вона виступала перед сотнею учнів у Форосі на шкільних зборах восени цього року.

Також Ані Григорян очолює так званий “центр військово-патріотичного виховання “Авангард”, який створено окупантами на території півострова. Там російські інструктори навчають місцевих школярів 9-11 класів тактиці ведення бою та проводять з дітьми вогневу підготовку із застосуванням різних зразків стрілецького озброєння.

“Крім військового “курсу” учнів “обробляють” ідеологічно, щоб сформувати у них вороже ставлення до нашої держави і підготувати до участі у бойових діях проти Сил оборони України. Щоб примусово залучити дітей до “Авангарду”, колаборантка дає прямі вказівки директорам шкіл та проводить відповідну роботу з батьками”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

  • Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя здійснює процесуальне керівництво у 127 кримінальних провадженнях за фактами незаконного позбавлення волі осіб за їхню проукраїнську позицію чи участь у відповідних заходах, а також в одному – за фактом неналежного надання меддопомоги українським політв’язням.