Суд оштрафував в.о. голови Конституційного суду Головатого: не подав відомості до НАЗК

Голосіївський райсуд міста Києва визнав винним в.о. Голови Конституційного суду України (КСУ) Сергія Головатого у вчиненні адміністративного правопорушення та зобов’язав його сплатити штраф через те. що він не подав відомості до Національного агентства із запобігання корупції.

Про це повідомляє НАЗК.

“Суд встановив, що в.о. Голови КСУ не виконав законних вимог Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), а саме не усунув порушення вимог ст. 12 ч. 8 Закону України “Про запобігання корупції” та не надав інформації, а також копії документів, що вимагались у запиті НАЗК від 14.09.2023 року. Цим він порушив вимоги п. 1-1 ч. 1,  абз. 2 ч. 6, ч. 8 ст. 12 Закону України “Про запобігання корупції”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні 2023 року НАЗК склало протокол про адмінправопорушення стосовно Головатого та керівника секретаріату КСУ Віктора Бесчастного. Тоді перевірялася “інформація з отриманого повідомлення щодо здійснення суддею дій в умовах реального конфлікту інтересів”. НАЗК направило до КСУ запит з вимогою надати копії відповідних документів. Проте керівник секретаріату КСУ відмовився надати запитувані документи.

У листопаді 2023 року НАЗК склало протоколи про адміністративне правопорушення стосовно в.о. Голови КСУ Сергія Головатого.